...mert felelősséggel tartozunk!

Zánkai-Erzsébet táborban üdülő gyermekek támogatása 2019. július 9.
 
Közösségépítés

A közösség olyan erőforrás, amely táplálja a jó tervek megvalósítását.
A közösségépítés érdekében létrehozott rendezvényeken túlmenően a közös tudás, az azonos gondolkodás kialakítása fontos feladat. Az olvasás pedig a közös gondolkodás megteremtésének az alapja. Idén II. Rákóczi Ferenc emlékévet ünnepeljük.
Erre való tekintettel és II. Rákóczi Ferenc 1704. július 8-án erdélyi fejedelemmé választásának 315. évfordulója alkalmából a Kossuth kiadó gondozásában megjelent,
Gebei Sándor: „Sorsfordítók a magyar történelemben II. Rákóczi Ferenc” 1500 db könyvet adott át Alapítványunk a Zánkai-Erzsébet táborban.
A táborban üdülő gyermekek számára a II. Rákóczi Ferenc életét bemutató könyv, remek olvasmány lehet.
 
Alex álma
 
Kinevezték az ország legfiatalabb tiszteletbeli mozdonyvezetőjét
Budapest, 2018. július 23. – A Nyugati Pályaudvartól a Vasúttörténeti Parkig, majd onnan egészen Esztergomig utazott masinisztaként Alex, a 11 éves hátrányos helyzetű kisfiú, akinek legnagyobb álmát Alapítványunk, a MÁV-START, valamint az Őrangyalok Ligája közös összefogással váltotta valóra.
 
Karácsonyi hangulat az Erkel Színházban: A diótörő
 
A kultúra megismertetését tűzte ki célul a Keszthelyi Alapítvány!
Negyven kiválóan tanuló, halmozottan hátrányos helyzetű kisdiáknak és kísérőiknek biztosította Alapítványunk az Erkel Színházban látható - A diótörő című előadás megtekintését. Az Alapítvány Magyarország legszegényebb régiójából érkező diákok és tanáraik teljes körű utaztatását is magára vállalta.
 
Hanzl Lilla
 
Lillát 7 éves korában súlyos betegség támadta meg; másfél év intenzív kórházi kezelés, folyamatos kemoterápia és hat műtét várt rá. Azóta teljesen felépült, versenyszerűen sportol és idén negyedszerre kapta meg a Magyarország jó tanulója-jó sportolója oklevelet. Alapítványunk egy autóval támogatta Lillát és családját, hogy a különórákra, az edzésekre és a versenyekre gondtalanul utazhasson.
 
Erzsébet-tábor
 
Alapítványunk 2017 nyarán 1500 db csokoládéval támogatta a zánkai Erzsébet-tábor lakóit.
 
Piatkó Kira
 
A 8 éves Kiránál vesedaganatot diagnosztizáltak, emiatt 2016. decemberétől több mint 4 hónapot kórházban töltött. A Wilms szindrómás kislány kórházi ellátását és gyógykezelését Alapítványunk anyagilag támogatja.
 
Húsvéti élelmiszerosztás
 
Húsvéti élelmiszercsomagot ajándékozott 500 józsefvárosi családnak Alapítványunk, a VIII. kerületi önkormányzattal együttműködve.
 
Karácsonyi élelmiszerosztás
 
1200 rászoruló családnak, közel 11 tonna tartós élelmiszercsomaggal segített Karácsony előtt Alapítványunk a VIII. kerületi önkormányzat együttműködve.
 
Ács Ricsi
 
A 9 éves Ricsi egy a 17 millió ember közül, akit újszülöttkori agykárosodás ért. Az Alapítványunk támogatásával a Borsóház Nemzetközi Intenzív Terápiás Központban segítik Ricsi fejlődését.
 
Pestovics Vivien
 
Az életvidám, kedves kislány egy súlyos, gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenved. Vivien naponta 25 féle gyógyszert szed, mindennap hősiesen küzd az életéért, számára minden egyes nap ajándék. Alapítványunk Vivien gyógykezelését anyagilag támogatja.
 
Fritz Máté
 
A 2013-ban koraszülöttként világra jött, később oxigénhiányos állapotba kerülő kisfiú fiatal kora ellenére nagy megpróbáltatásokon megy keresztül. A különböző terápiás kezelések mellett hatalmas akaratereje és hihetetlen élni akarása a kulcs a fejlődéséhez. Alapítványunk Máté gyógykezelését anyagilag támogatja.